Josephine – Mamma till Vira och Milly

Maränger – Recept

Ingredienser

Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
3 msk chokladsås

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader.
Häll äggvitor och socker i en skål.
Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank och fast smet. Vattnet får ej koka!
Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock med en elvisp.
Ringla chokladsås över marängsmeten.
Rör runt ett varv med slickepott, men ej mer för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga.
Klicka ut stora skedar av marängmassan på plåtar med bakplåtspapper.
Baka dem i mitten av ugnen 40-60 minuter beroende på storlek.
Jag hade även på chokladsås över marängerna innan jag hade in dom i ugnen, extra gott! 🙂
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats