Josephine – Mamma till Vira och Milly

Rabarberpaj med marängtäcke

Skal:
150 gsmör
3 dl vetemjöl
1/4 dl kallt vatten

Fyllning:
4-500 g rabarber, finskuren
1/2 -1 dl strösocker

Maräng:
3 äggvitor
3 dlströsocker

Mixa smör och mjöl till smuldeg, tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Lägg kallt 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform eller tumma ut den i formen. Nagga bottnen. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Lägg i rabarbern och sockra efter smak. Grädda mitt i ugnen 20 min. Ta ut formen. Vispa vitorna hårt, tillsätt sockret lite i sänder under vispning till en seg smet. Bred över marängen och grädda klart ca 5 min eller tills marängen fått lite färg. Servera.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats